Biljarten leren

Wij staan voor:

Kwaliteit

Tevredenheid

Expertise

Wij geven u enkele handige Biljart tips!

Wilt u biljarten leren? Biljarten lijkt misschien eenvoudig, maar als u een poging waagt merkt u dat het lastiger is dan u zou denken. Als het spel een fluitje van een cent zou zijn, zou het echter ook niet leuk zijn. Oefening baart kunst en neemt u de tijd om biljarten te leren, dan wordt u al snel beter. Wilt u beter worden in biljarten? Dan raden we u aan om vaker te spelen met mensen die meer ervaring hebben dan uzelf. Zij kunnen u namelijk advies geven. U leert het meest als de focus ook echt op het leren ligt. Simpelweg een spel spelen in de hoop dat u wint is niet altijd even leerzaam.

 

Biljarten leren begint met de basiskennis van het spel

Heeft u nog helemaal geen ervaring met biljarten? Dan begint u natuurlijk met de spelregels. Gelukkig heeft u deze zo door. De uitdaging is om de juiste technieken onder de knie te krijgen. De spelregels van biljart kunnen overigens verschillen. In Nederland wordt met biljart doorgaans carambole bedoeld, maar ook poolen en snooker zijn vormen van biljart. Ook de keus en de biljarttafels verschillen per biljartvariant. We raden u daarom ook aan om de focus eerst op één variant te leggen. Zodra u één variant goed beheerst, zal u hoogstwaarschijnlijk ook de overige vormen van biljart al snel onder de knie krijgen.

Het aannemen van de juiste houding

Wilt u biljarten leren? Dan is het vooral van belang dat u de juiste houding aanneemt en de keu goed vasthoudt en positioneert. Als u dat onder de knie heeft, bent u in staat om goed te mikken. Ook de kracht en het ritme waarmee u de keu tegen de bal aanstoot hebben veel invloed op uw prestaties. Er zijn dus een hoop zaken die u onder de knie moet krijgen als u biljarten wilt leren. Om de juiste posities aan te leren, kunt u ervoor kiezen om bepaalde situaties te creëren. U hoeft dus niet per se een partijtje te spelen om beter te leren biljarten.

U leert het meest in het bijzijn van een expert

Het is niet altijd even eenvoudig om uw eigen fouten in te zien als het op biljarten aankomt. Daarom raden wij u aan om te biljarten met iemand die veel ervaring heeft. Deze persoon kan u er bijvoorbeeld op wijzen als u de keu beter op een andere manier kunt vasthouden of als u een verkeerde houding aanneemt. Als u een goede mentor heeft, kunt u heel snel beter leren biljarten.

Verder biljarten leren?

Wilt u biljarten leren, dan is die ene keer dat u het spel in de kroeg speelt vaak niet voldoende. Wilt u thuis kunnen biljarten, dan kunt u bij ons een biljarttafel kopen. Daarnaast kunt u in onze webshop ook een eigen biljartkeu kopen. Net als dat u ook voor alle andere biljartbenodigdheden bij ons terechtkunt. Heeft u advies nodig bij het kopen van de juiste benodigdheden? Dan kunt u ons altijd mailen of bellen, wij helpen u graag verder.

Kwaliteit

Bij ons kiest u uit een zorgvuldig gekozen assortiment van kwaliteitsartikelen.

Tevredenheid

Bij ons staat uw tevredenheid centraal. 100% tevreden klanten is waarvoor wij gaan

Snelle levering

Wij staan garant voor een correcte levering. Uw bestelling, steeds tijdig geleverd.

Expertise

Onze experts staan steeds klaar met advies of om op al uw vragen te beantwoorden