Over ons

Wij staan voor:

Kwaliteit

Tevredenheid

Expertise

Meilink biljarts, een begrip in Noord-Holland

Over ons

Opa, Jaap Meilink sr. begon in 1943, in de oorlogsjaren, in Westwoud zelf met de biljart handel, voor die jaren werkte hij ook samen met Feller biljart en later ook met van den Broek biljart en Wilhelmina biljart. Omdat hij het steeds drukker kreeg, en ook vragen van klanten niet kon vervullen via zijn collega’s, begon hij zelf een biljart zaak. Dit zorgde voor een prachtige stijgende lijn in omzet en klanten. Het bedrijf verzorgde alles op biljart gebied waaronder wedstrijd biljarts voor de horeca, biljartverenigingen, zorgcentra en particulieren. Al het biljartonderhoud van lakens spannen tot vervangen van rubber banden en het opnieuw schuren, kleuren en lakken van een biljart tafel. Door de grote vraag naar biljartartikelen zoals keu’s, ballen, krijt en biljart onderhoudsartikelen begon hij een winkel aan huis.

In 1983 werd het bedrijf voortgezet in Berkhout door Jaap Meilink jr., daar werd een compleet houtbewerking-machinepark gerealiseerd en werd de naam Biljartfabriek Meilink met de eigen productie van tafelbiljarts en wedstrijdbiljarts een feit.

Ook werden de wereldbekende “vlinder”scoreborden bij ons gefabriceerd, omdat wij de enigste waren die houten scoreborden produceerden werden er duizenden per jaar gefabriceerd en verdeeld over de hele wereld. In het begin werden deze door Vronie, de vrouw van Jaap jr. gemaakt maar Yvonne, echtgenote van Jeroen Meilink inmiddels de 3e generatie Meilink, nam daarna deze produktie daarna altijd voor haar rekening.

De productie van eigen biljarts stopte in 1993 en werd ondergebracht bij van den Berg biljarts uit Boekel, die de biljarts exact produceert zoals wij dat deden. Ook werden wij importeur van Gabriels biljarts die wij naast ons eigen merk gingen verkopen.

In 1997 werd de huisvesting in Berkhout te klein en werd het huidige pand in de Goorn gevonden waar de biljart winkel veel groter is als in Berkhout en kon worden uitgebreid met tennistafels, voetbalspel en sport & spel. Ook de sportprijzen konden groter worden gepresenteerd.

Vanaf 2005 is er een sterke opkomst van pool en snooker biljarts, deze leveren wij zowel aan de horeca als aan particulieren, natuurlijk kunt u ook voor het onderhoud hiervoor bij ons terecht.

De afgelopen jaren is internet een steeds belangrijker medium geworden en hebben we besloten de biljart winkel kleiner te maken en ons meer te richten op internet om hier onze kracht te vergroten, verder blijft alles zoals het de afgelopen jaren is geweest.

Kwaliteit

Bij ons kiest u uit een zorgvuldig gekozen assortiment van kwaliteitsartikelen.

Tevredenheid

Bij ons staat uw tevredenheid centraal. 100% tevreden klanten is waarvoor wij gaan

Snelle levering

Wij staan garant voor een correcte levering. Uw bestelling, steeds tijdig geleverd.

Expertise

Onze experts staan steeds klaar met advies of om op al uw vragen te beantwoorden