Nieuw biljartlaken

Wij staan voor:

Kwaliteit

Tevredenheid

Expertise

Een nieuw biljartlaken voor de beste ervaring!

Bezit je sinds kort een biljarttafel of zit je eraan te denken om er een aan te schaffen? Dan is het belangrijk dat je op de hoogte bent van wat er komt kijken bij het bijhouden van de tafel. Om een hoge speelkwaliteit te preserveren dien je de biljarttafel namelijk goed te onderhouden. Met name het goed onderhouden van het biljartlaken is van belang. Je moet weten hoe je het laken schoonhoudt en wanneer het tijd is voor een nieuw biljartlaken. Hieronder vind je de instructies voor het onderhouden van het biljartlaken.

Nieuw biljartlaken van de hoogste kwaliteit

Ga je een biljarttafel kopen, dan kun je ervoor kiezen om een gloednieuwe of een tweedehandse set aan te schaffen. In principe is er niets mis met een tweedehands biljarttafel, maar het is wel cruciaal dat je de kwaliteit van het biljartlaken controleert. Check bijvoorbeeld het merk van het laken, want dit vertelt je al veel over de kwaliteit. Zo zijn de biljartlakens van Simonis van de hoogste klasse. Professionele wedstrijden worden altijd op deze lakens gespeeld.

Is het biljartlaken op je tafel van een ander merk of is het laken dusdanig beschadigd dat het de loop van de bal beïnvloed? Dan kun je het beste het oude biljart laken te vervangen door een nieuw biljartlaken. Wij van Meilink Biljarts vervangen graag het biljartlaken voor je en leveren voor een voordelige prijs een echte Simonis. Met een kwalitatief biljartlaken kun je nog jaren doen, zolang je de stof goed onderhoudt!

Een nieuw biljartlaken goed onderhouden

Om een nieuw biljartlaken in goede staat te houden, zijn er een aantal stappen die je dient te volgen. Allereerst is het van belang dat er geen stof of krijt op het biljartlaken achterblijft. Het krijt kan namelijk gaan schuren en zo het laken beschadigen. Veeg na het spelen altijd het laken schoon met een speciale biljartborstel. Zo verwijder je gemakkelijk de vlekken die door het krijt zijn gemaakt. Om zeker te weten dat al het krijt is verdwenen kun je ook nog een stofzuiger over het biljartlaken halen. In ons assortiment vind je een stofzuigermond die speciaal voor biljarttafels is bedoeld. 

Door het stofzuiger kunnen de fijne haartjes op een nieuw biljartlaken rechtop komen te staan. Dit kan tot weerstand leiden en zo de snelheid van de bal beperken. Met een blokborstel duw je de haartjes weer naar beneden en ziet het laken er weer op-en-top uit.

 

Nodig je vrienden uit voor een potje op een nieuw biljartlaken!

Nu je weet hoe je een nieuw biljartlaken moet onderhouden kun je zonder zorgen een potje spelen. Nodig bijvoorbeeld je vrienden uit om het nieuwe biljartlaken uit te proberen. Als jullie al wat bekender zijn met biljart kan het uitlopen tot een serieuze hobby en kan iedereen zijn eigen kwalitatieve biljartkeu kopen. Aangezien keuen verschillende diktes en gewichten kennen, zal niet iedere biljartkeu goed bij je passen. Als je fanatiek gebruik gaat maken van je biljarttafel is het wel zo fijn als je keu is afgestemd op jouw voorkeuren. Over fanatiek gesproken, organiseer een toernooi met een echte beloning! Via onze webshop kun je namelijk medailles bestellen om zo een wedstrijd biljart nog specialer te maken. Deze medailles zijn geschikt voor verenigingen, maar ook als je zelf wat wil organiseren.

Nieuw!

DPC Dutch Premium Comfort laken

Synthetisch biljart laken: bespaar op energie kosten!

Het laken laat geen vocht door, gemakkelijk schoon te maken, het vocht blijft er namelijk op liggen en trekt er niet in.

Kwaliteit

Bij ons kiest u uit een zorgvuldig gekozen assortiment van kwaliteitsartikelen.

Tevredenheid

Bij ons staat uw tevredenheid centraal. 100% tevreden klanten is waarvoor wij gaan

Snelle levering

Wij staan garant voor een correcte levering. Uw bestelling, steeds tijdig geleverd.

Expertise

Onze experts staan steeds klaar met advies of om op al uw vragen te beantwoorden